Er is weer Gewilde Gans bij Elsbroekerwei

peperOok dit jaar hebben wij weer het overheerlijke gewilde ganzenvlees van Warmonds Wildhuis.

Uit de koeling verkrijgbaar zijn:

Gekonfijte ganzen BOUT een heerlijk zacht gegaarde ganzenbout vacuüm verpakt in een heerlijke jus van ganzenvet u hoeft het vlees alleen nog maar op te warmen.

GeROOKte ganzenborst

Een subtiel gerookte ganzenborst mooi om carpaccio van te snijden of koud door een salade te verwerken. Vacuüm verpakt.

Uit de vriezer:

Ganzenfilet de filets van de gans onbewerkt en ongekruid vacuüm verpakt.

Stoofpotje wilde gans:

In de PEPER van Gewilde Gans zit van alles: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom, peper, korianderzaad, gemberpoeder, anijszaad, foelie, tijm, rozemarijn en jeneverbes. Best veel bij elkaar, maar de PEPER is een beproefd recept van middeleeuwse afkomst en daar moet je niet te veel aan morrelen.

In de Franse keuken heet zo’n PEPER een Poivrade en is altijd gemaakt met rode wijn en een scheut azijn. Wij gebruiken biologische wijn en stoppen er veel wilde ganzenvlees bij en maken het af met een vleugje chocola. Je proeft een mooie wildsmaak, het heeft een diepe glans en het is overal lekker bij: pasta, rijst of aardappels. Groente? Kool of peulvruchten maar sla is er ook heerlijk bij.
Bon appétit!

Meer overheerlijke recepten met Gewilde Gans op: Recepten met wilde gans

Reacties zijn gesloten.