Elsbroekerwei aanwezig op streekmarkt Keukenhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groen Erfgoed beleef je bij Kasteel Keukenhof op 8 september a.s.
Ruim 20 activiteiten op Open Monumentendag 

Drie Zuid-Hollandse provinciale organisaties slaan de handen ineen om hun sterke raakvlakken te etaleren: Zuid-Hollands Landschap, Landschapsbeheer Zuid-Holland en Erfgoedhuis Zuid-Holland werken nauw samen, en één van de resultaten is een Open Monumentendag op het landgoed van Kasteel Keukenhof waar zo’n 22 evenementen worden georganiseerd voor jong en oud. Dat monumenten voor publiek opengesteld worden tijdens Open Monumentendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich steeds opnieuw verheugt in grote belangstelling.

Groen van Toen is het landelijke thema
Door het landelijke thema ‘Groen van Toen’ ligt de samenwerking nog meer voor de hand. Het Erfgoedhuis organiseert al jaren activiteiten op Open Monumentendag, en met een thema waarbij groen zo’n belangrijke plaats innneemt is het logisch dat de beide provinciale ‘groenpartijen’ instappen en ook een deel van het programma verzorgen.

Kasteel Keukenhof open voor publiek
Een zeer geschikte locatie voor Open Monumentendag om het rijke aanbod aan leuke activiteiten te kunnen organiseren is het Landgoed Kasteel Keukenhof: voor een geocacheroute heb je een bos nodig, voor vrijwilligerswerk in de natuur ook, maar voor optredens zoek je een zaal, en voor rondleidingen zoek je naar een bijzonder monument. Kasteel Keukenhof stelt zijn landgoed daarvoor beschikbaar, en de drie provinciale organisaties prijzen zich gelukkig met zo’n mooie locatie en vierde partner in dit evenement. Het volledige terrein rondom het kasteel incl. het bos wordt gebruikt op 8 september.

22 activiteiten op 8 september tussen 10.00 en 17.00 uur
Iedereen is welkom op 8 september. Om 10.00 uur gaat de poort (tegenover het parkeerterrein van bollenveld Keukenhof) open, en kan men zich laven aan een markt met (biologische) streekproducten, informatiestands, geocacheroutes voor beginners en gevorderden, schapenhoeden, huifkartochten, een roofvogelshow, een film, een tentoonstelling, muziekvoorstellingen en optredens van historische figuren, rondleidingen door het kasteel en nog meer. Liever zelf eens de handen uit de mouwen steken? Ook dat kan die dag, onder leiding van de bevlogen natuurvrijwilligers.

Meer informatie
De toegang incl. voorstellingen, demonstraties etc. is gratis, alleen auto parkeren (op het terrein van Keukenhof-bollenveld) kost € 6,- per auto.
Alle informatie over 8 september aanstaande op Kasteel Keukenhof staat op deze site: http://www.groenerfgoed.nu/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *