Elsbroekerwei is verhuisd!

Boerderijwinkel Elsbroekerwei is op 12 mei 2018 verhuisd naar de stal van boerderij Helena’s Hoeve aan de Leidsestraat 189 in Hillegom. De nieuwe winkel is vijf keer zo groot en biedt volop ruimte aan een breed assortiment biologische producten, natuurproducten en streekproducten. Bovendien is de winkel nu vijf dagen per week open.

Gijs opende de winkel op 12 mei

Het agrarisch bedrijf van de familie Zeestraten is al zeven generaties gevestigd in de Elsbroekerpolder in Hillegom. Op twee boerderijen aan de Leidsestraat werken de broers Adriaan en Elbert Zeestraten, zus Anita en zwager Johan Verschoor samen in de Maatschap Zeestraten. In de veehouderij en bloembollenkwekerij combineren zij vakmanschap met liefde voor de natuur.

In 2012 ging de boerderijwinkel van start in de wagenschuur van Hoeve Elswoud. Tot nu toe was de winkel twee dagen per week open, maar sinds kort 5 dagen per week. De stal van de verbouwde boerderij Helena’s Hoeve,  is ingericht als winkel. Deze biedt vijf keer zo veel ruimte voor biologische-, natuur- en streekproducten. Er is een nieuwe inrit vanaf de Leidsestraat gemaakt en naast de boerderij is voldoende parkeerruimte.

nieuwe inrit aan de Leidsestraat 189

 

Rundvlees en zuivel

Bij Elsbroekerwei kunt u terecht voor rundvlees van blaarkopkoeien van de boerderij, maar ook voor biologische kip (Polderhoen), hertenvlees uit de duinen en ganzenvlees (Gewilde Gans). Uiteraard is er ook verse boerenzuivel en echte roomboter van blaarkopkoeien, maar ook biologische Wilde Weidekaas, echte Leidse kaas van de Sophiahoeve, biologische geitenkaas van Van Dorp en verse eieren.

 

 

Biologische groenten, brood en streekproducten

ruime parkeergelegenheid

De grote winkel biedt plaats voor een veel ruimer assortiment biologische groenten en groentepakketten van Kievit. Er zijn appels, peren, seizoensgroenten, vruchtensappen, noten en zuidvruchten te koop. Dagelijks wordt in de winkel vers biologisch brood van Zonnemaire afgebakken.

In de boerderijwinkel zijn ook typische Bollenstreek-producten te koop, zoals bier van de tegenover gelegen bierbrouwerij Klein Duimpje en bloembollen en bloemen uit de eigen bloembollenkwekerij van Zeestraten.

Boerderijwinkel Elsbroekerwei is nu vijf dagen per week open: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00-16.00 uur