Elsbroekerwei Laat de koeien de wei in!

Komende zaterdag 13 april bent u vanaf 10:00 uur van harte welkom voor de ultieme start van het voorjaar. Na een winter in de stal mogen onze Blaarkoppen voor het eerst weer het weiland in. De opwinding is voelbaar onder onze dames.
Het is een fantastisch gezicht om de blijdschap van de dieren te zien. Met z’n alle rennen ze achter elkaar de stal uit, om de gekste sprongen door het gras te maken. Voor ons als boer is dit echt een hoogtepunt van het jaar, want vrolijke koeien betekent een blije boerderij!
Ook hebben wij in samenwerking met boer Eelco weer een scheerdemonstratie voor de winkel om 10:15 uur wordt het eerste schaap geschoren. Om 11:00 uur gaan de koeien de wei in, dus zorg dat u op tijd bent!
*Helaas kunnen we geen honden toelaten op het terrein of in de weide.
Iedereen is welkom om de koeien de wei in te zien gaan via het weilandpad, het pad is lopend alleen te bereiken vanaf de boerderijwinkel. Vanwege verwachte drukte raden we aan zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Parkeergelegenheid is beschikbaar bij de boerderijwinkel (Leidsestraat 189) en indien vol, bij de carpoolplaats naast de Shell.
Op de boerderij zijn veel verschillende dieren te zien: kalfjes, schapen met lammetjes, pauwen, kippen en kalkoenen. Ook hebben we extra veel leuke aanbiedingen en acties in en om de boerderijwinkel. Op het plein voor de winkel staan traptrekkers en stoere trekkers om mee op de foto te gaan. Daarnaast zijn er heerlijke snacks verkrijgbaar zoals: een broodje Zilkerduinvlees burger, de Blaarkop kroket of schepijs van Hoeve Sonneclaer. Dit jaar zullen wij buiten ook ijsjes scheppen.
We werken bij de buitenkramen met munten en hopen hiermee de wachtrijen korter te kunnen houden. De munten zijn verkrijgbaar bij de centrale kassa op het plein. Overgebleven munten kunnen worden ingewisseld bij de kassa of in de winkel.
Bij slecht weer kan de weidegang van de koeien worden uitgesteld, dus check voor vertrek onze website of Facebook. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen deze zaterdag!